Pups

Onze pups worden bij ons in de woonkamer geboren. In aanloop naar de geboorte passen we die helemaal aan. Er komt een grote puppyren in met een werpkist, waar de pups in worden geboren.

Voordat ze na acht weken naar een eigen baasje gaan, vergroten we hier thuis hun wereldje: van de werpkist naar de puppyren met bench en dan het huis verkennen. Bij mooi weer lekker spelen in de puppy tuin, naar de markt en het bos. In die periode worden ze ontwormd, ingeënt en gecheckt door de dierenarts. Ze worden gechipt en krijgen een FCI-stamboom, een Europees dierenpaspoort en een DNA-profiel mee.

PUPPYTEST & ADVIES

Na zeven weken komt iemand langs voor een puppytest. In die eerste weken hebben wij natuurlijk ook al wel een gevoel bij de pups gekregen. Je ziet wie de ondernemende types zijn, wie speels en wie wat rustiger zijn. Ons gevoel komt meestal wel overeen met de uitkomst van de puppytest. Op basis van die uitkomst kunnen we onze pupkopers adviseren welke pup, volgens ons, het beste bij hun past.

Of het nu gaat om gezondheid, zindelijkheid, slapen of spelen; Jacolien heeft hier een info- puppy boek over samengesteld. Dat boek krijgen de nieuwe baasjes mee, voordat ze hun pup komen ophalen. Samen met een nestkleedje met de nestgeur, informatie en tips over voeding en opvoeding maken we er een ‘puppypretpakket’ van. Eenmaal uitgevlogen blijven we het hele hondenleven lang op de achtergrond beschikbaar voor vragen en informatie. Want eens een van Suthwalda, altijd een van Suthwalda!

TERUGKOM DAG

Als de pups ongeveer een half jaar in hun nieuwe omgeving zijn, nodigen we iedereen uit voor een terugkomdag. Het is geweldig om het hele gezin voor even te herenigen. Om de ontwikkeling van de honden te zien, om hun baasjes te spreken en ervaringen uit te wisselen. Bovendien is het goed voor de socialisatie van de hond.

Niets is mooier dan zoveel Zwitserse Witte Herders, die allemaal familie zijn, bij elkaar. Daar doen we het voor! Het maakt ons trots en gelukkig – en met ons heel veel baasjes! – dat onze lieve Joni zoveel moois heeft voortgebracht.

"Uit het laatste nestje van Joni is op basis van zijn karakter een pup, Fred genaamd, naar de Martin Gaus hulphondenschool gegaan. Zijn intelligentie viel meteen op. Hij was erg baasgericht en niet snel afgeleid; Fred is blindengeleidehond geworden. Daar zijn we apetrots op! " Inmiddels is Fred met pensioen. Hij blijft bij zijn baasjes wonen en helpt zijn opvolger Rico ( ook een van Suthwalda) in de opleiding tot blindengeleidehond.

-Jan Boer-

Hier ziet u hoe de pups opgroeien en gesocialiseerd worden in

huize van Suthwalda.