Honden

Niet zomaar ‘een hond’, maar deel van onze familie.

Enjoy

Goedgemutst teefje

Kleindochter van Joni, dochter van Chico, zus van Ehran. Haar vader komt uit Frankrijk: Flash McQueen Des Divines Folies Bergere. Geboren op 27 oktober 2012. De naam Enjoy is heel toepasselijk. Ze is immer goedgemutst en enthousiast. Weet heel goed wat ze wil. Is altijd in voor een spelletje of een duik in het water. Dan is het soms echt een clown. We kunnen vreselijk om en met haar lachen. Van Enjoy word je vrolijk. Inmiddels is Enjoy moeder geworden, op 30 september 2015 bracht ze maar liefst 12 pups ter wereld. Op 9 mei 2018 kwamen er nog 4 prachtige pups bij.
EN op 4 juli 2019 kreeg ze samen met onze Harry haar laatste nestje met 5 puppy’s waar we ontzettend van genoten hebben. Inmiddels is ze gesteriliseerd en mag ze als grootmoeder een steun en toeverlaat zijn voor de pups die nog bij ons geboren worden.

Ehran

Imposante knuffelbeer

Uit het eerste nestje van Chico hebben we twee pups aangehouden: Ehran en Enjoy, broer en zus. Geboren op 27 oktober 2012. Hun vader is Flash McQueen Des Divines Folies Bergere. Ehran verblijft in een gastgezin. Hij is een echte kerel: groot, gespierd, stabiel in karakter én heel lief. Echt een knuffelbeer. Ehran komt nog geregeld bij ons thuis. Samen met zijn verzorgers lopen we shows met hem. Wie prachtige pups bij een teefje wil, kan een beroep doen op Ehran, die al meerdere nakomelingen heeft.

Chico

Hond met hersens

Dochter van Joni. Haar vader luistert naar de naam Lord Gryphon of the Heart of Lothian. Geboren op 12 april 2010. Chico is gek op behendigheidstrainingen. Ze is actief en intelligent en wordt graag uitgedaagd. De eerste keer dat we met haar zo’n training bezochten, stonden we perplex. Nog nooit had ze een slurf of kattenloop gezien, maar in no-time wist ze wat de bedoeling was. ‘Ongelofelijk’, zei de trainer. ‘Deze hond heeft echt hersens.’ Chico heeft al vier nestjes voortgebracht, in oktober 2016 had  ze haar laatste nestje, Joly mocht van dit nestje bij ons in de roedel blijven. Ze is nu OMA Chico en  geniet ze met volle teugen van de aandacht die ze verdient in een superfijn gast gezin. 
 We hebben haar moeten laten gaan met pijn in ons hart op 28-11-2020.
Dag lieve Chico……..

Indy

Onze vrolijke tante 

Dochter van Enjoy, ze is de kleinste van de twaalf, pupje paars, geboren op 30 september 2015 en  inmiddels uitgegroeid tot een mooie dame. Ze is vrolijk, lief en dapper. Ze vindt alles en iedereen leuk en staat overal met haar neus vooraan. Ze bewaakt haar roedel zeer goed, door te blaffen, maar als ze door heeft dat alles goed is en ze vertrouwen heeft is ze een grote knuffelkont. Een heerlijke aanwinst voor onze roedel!! Indy is op 22 augustus 2018 bevallen van 8 puppy’s. Ze is een heel zorgzame moeder. 
Helaas is Indy door gezondheidsproblemen niet nog een keer  drachtig geworden en is ze gesteriliseerd, ze helpt nu mee het verzorgen van de puppy’s en bewaakt ons huis en haar roedel.   

 

Harry

Eindelijk onze eigen reu

 BeDaBlanco Happy Harley is geboren op 21 december 2016 in Denemarken. 
Als pup hebben we hem in onze roedel opgenomen en dat was vanaf het eerste moment goed. Iedereen was blij met de komst van Harry. 
Vooral Joly, die op dat moment ook nog een pup was.  Harry wordt een mooie grote stabiele reu en is een prachtige aanvulling in onze roedel, is lief en waakzaam over zijn teefjes. Af en toe nog een beetje een puber, loopt vaak met een speeltje of knuffel in zijn bek. Apporteert graag en vindt zoekspelletjes helemaal het einde. Hij is 100% stokhaar en mag af en toe als dekreu ingezet worden.

Joly

Onze “kleine meid”

Joly is bij ons geboren op 22 oktober 2016,  haar moeder is Chico van Suthwalda, haar vader is Arezzo Bohemia Star Moravec uit Tsjechië. 
Ze is ons jongste teefje, vandaar onze kleine meid. Ze is dol op het buitenleven en is graag op pad, ziet overal de vogeltjes vliegen en is nieuwsgierig naar wat er allemaal te zien is en te beleven valt.
Joly is een lief en zelfstandig teefje en kan zich heel goed alleen vermaken.
Ze is super slim en en een mooie stokhaar teef. Joly heeft op 14-03-2019 haar eerste nestje puppen gekregen,  8 reutjes en 3 teefjes.
Ze kreeg haar tweede nest op 03-08-2020 ze is een heel lieve moeder die haar pups haar goede genen meegeeft 😉.
Haar derde nest kreeg ze op 30-12-2021 een heel mooi nestje met 9 pups.

Rivka

Mooie lieve vrolijke dame

Ze is een dochter van Harry en Joly. Een pup waarvan je hoopt dat ze van beide ouders en beste  meekrijgt en dat is gelukt.  Ze is geboren op 14 maart 2019 in een nest van 11 pups. Ze woont in een fantastisch gastgezin en regelmatig komt ze bij ons logeren. 
Ze is enthousiast, lief, nieuwsgierig en aanhankelijk. 
Ze is dol op kinderen, houdt van een lange wandeling in de natuur en gaat  graag een rondje mee hardlopen. Thuis ligt ze heerlijk aan je voeten. 
Inmiddels is ze goedgekeurd en mocht ze bij ons  haar eerste nestje pups krijgen in de zomer van 2021 maar  helaas is ze niet drachtig. Hopelijk zal het de volgende keer wel slagen.

Ga naar

en ontdek hoe wij het aanpakken.

Joni † – De allerliefste

(rechts op de foto hierboven)

Onze eerste Zwitserse Witte Herder en stammoeder: Joni van de Timberhoeve. De allerliefste hond die er bestaat, die er bestond, moeten we helaas schrijven. In 2014 werd bij Joni kanker haar milt ontdekt. In april van dat jaar hebben we afscheid van haar moeten nemen. We missen Joni nog elke dag. Ze had voelsprieten. Was heel sensitief. Voelde het feilloos aan wanneer iemand verdriet had. Als het even moeilijk ging en bij verdriet, kwam ze bij je en legde ze haar snuit op je schoot. Joni kon werkelijk troosten.

 

Als twee donkerbruine ogen je vragen:

Help me, want ik voel me niet zo fijn.

Mag je dan, omdat je voelt, dit is het einde…

egoïstisch zijn?

Als je van de dierenarts hoort,

dit komt nooit meer goed.

En ze krijgt steeds meer pijn.

Mag je dan, omdat je haar niet wilt missen…

egoïstisch zijn?

Als twee lieve donkerbruine ogen zich sluiten gaan.

Voorgoed en je zonder haar verder gaan moet.

Met de lege riem in je hand en een hart vol pijn.

Dan probeer je jezelf te overtuigen,

dit was het beste.

Ik mocht niet egoïstisch zijn.

Vele jaren, maar veel te kort….was je bij ons,

elke dag samen was een feest.

En in al die fijne jaren ben je zelf niet een keer…

egoïstisch geweest…