Niet zomaar ‘een hond’, maar deel van onze familie.

switserse_witte_herder1 2

ENJOY

Goedgemutst teefje

Kleindochter van Joni, dochter van Chico, zus van Ehran. Haar vader komt uit Frankrijk: Flash McQueen Des Divines Folies Bergere. De naam Enjoy is heel toepasselijk. Ze is immer goedgemutst en enthousiast. Weet heel goed wat ze wil. Is altijd in voor een spelletje of een duik in het water. Dan is het soms echt een clown. We kunnen vreselijk om en met haar lachen. Van Enjoy word je vrolijk. Inmiddels is Enjoy moeder geworden, op 30 september 2015 bracht ze maar liefst 12 pups ter wereld. Op 9 mei 2018 kwamen er nog 4 prachtige pups bij.

switserse_witte_herder_onze_honden

EHRAN

Imposante knuffelbeer

Uit het eerste nestje van Chico hebben we twee pups aangehouden: Ehran en Enjoy, broer en zus. Hun vader is Flash McQueen Des Divines Folies Bergere. Ehran verblijft in een gastgezin. Hij is een echte kerel: groot, gespierd, stabiel in karakter én heel lief. Echt een knuffelbeer. Ehran komt nog geregeld bij ons thuis. Samen met zijn verzorgers lopen we shows met hem. Wie prachtige pups bij een teefje wil, kan een beroep doen op Ehran, die al meerdere nakomelingen heeft.

switserse_witte_herder1

CHICO

Hond met hersens

Dochter van Joni. Haar vader luistert naar de naam Lord Gryphon of the Heart of Lothian. Chico is gek op behendigheidstrainingen. Ze is actief en intelligent en wordt graag uitgedaagd. De eerste keer dat we met haar zo’n training bezochten, stonden we perplex. Nog nooit had ze een slurf of kattenloop gezien, maar in no-time wist ze wat de bedoeling was. ‘Ongelofelijk’, zei de trainer. ‘Deze hond heeft echt hersens.’ Chico heeft al vier nestjes voortgebracht, in oktober 2016 had  ze haar laatste nestje, Joly mocht van dit nestje bij ons in de roedel blijven. Inmiddels is ze gesteriliseerd en mag ze vooral genieten van de pups van Enjoy en Indy. En draagt ze de titel OMA CHICO…..

 

 

 

picmonkey-collage

 

INDY

Onze vrolijke pup

Dochter van Enjoy, ze is de kleinste van de twaalf, pupje paars, inmiddels uitgegroeid tot een mooie dame. Ze is vrolijk, lief en dapper. Ze vind alles en iedereen leuk en staat overal met haar neus vooraan. Een heerlijke aanwinst voor onze roedel!! Indy is op 22 augustus 2018 bevallen van 8 puppy’s. Ze is een heel zorgzame moeder.

Ga naar PUPSen ontdek hoe wij het aanpakken.

Joni † – De allerliefste

Onze eerste Zwitserse Witte Herder en stammoeder: Joni van de Timberhoeve. De allerliefste hond die er bestaat, die er bestond, moeten we helaas schrijven. In 2014 werd bij Joni kanker aan haar milt ontdekt. In april van dat jaar hebben we afscheid van haar moeten nemen. We missen Joni nog elke dag. Ze had voelsprieten. Was heel sensitief. Voelde het feilloos aan wanneer iemand verdriet had. Als het even moeilijk ging en bij verdriet, kwam ze bij je en legde ze haar snuit op je schoot. Joni kon werkelijk troosten.

Als twee donkerbruine ogen je vragen:

Help me, want ik voel me niet zo fijn.

Mag je dan, omdat je voelt, dit is het einde…

egoïstisch zijn?

Als je van de dierenarts hoort,

dit komt nooit meer goed.

En ze krijgt steeds meer pijn.

Mag je dan, omdat je haar niet wilt missen…

egoïstisch zijn?

Als twee lieve donkerbruine ogen zich sluiten gaan.

Voorgoed en je zonder haar verder gaan moet.

Met de lege riem in je hand en een hart vol pijn.

Dan probeer je jezelf te overtuigen,

dit was het beste.

Ik mocht niet egoïstisch zijn.

Vele jaren, maar veel te kort….was je bij ons,

elke dag samen was een feest.

En in al die fijne jaren ben je zelf niet een keer…

egoïstisch geweest…